Studie om risikoen for å utvikle bekkenleddsmerter
Vi søker nå gravide i uke 12-21
Er du gravid mellom uke 12 og 21, og vil delta i en studie som undersøker om det finnes risikofaktorer for å utvikle bekkenleddsmerter under svangerskapet?
Hensikten med studien er å finne ut om det er mulig å forutse hvem som rammes av bekkenleddsmerter. Lærer vi mer om det, vil vi ha større mulighet til å forebygge bekkenleddsmerter som oppstår under graviditet.
​
Bakgrunn for studien
Under en graviditet skjer det mange endringer i kroppen som kan gi økt spenning i leddbånd og muskulatur i bekkenområdet. Omkring to tredjedeler av alle gravide rammes av plager fra korsrygg og bekken.
Det innebærer smerter, vanskeligheter med å gå normalt, stå eller sitte lenge, og plagene øker utover i graviditeten. Dette leder til at mange må sykmeldes som gravide.
Hva går studien ut på for meg som gravid?
Du avtaler et tidspunkt med naprapaten som er med på gjennomføring av studien. Når du kommer på klinikken vil naprapaten kjenne på bekkenleddene dine, og du får svare på 10 spørsmål.
Selve undersøkelsen er smertefri og skånsom, det hele er kostnadsfritt og tar ca 15 minutter. Etter fødsel kommer studieansvarlig til å ringe deg for å kort høre om du fikk bekkenleddsmerter eller ikke i resten av svangerskapet.
​
Hva får jeg som gravid ut av å være med?
Fordelene for deg som gravid er at du får undersøkt bekkenet av naprapat og kan få råd om hva du kan gjøre hvis du skulle få bekkenleddsmerter senere i svangerskapet.
Du bidrar til viktig forskning om bekkenleddsmerter hos gravide; vi trenger å forstå mer om forebygging og behandling av disse plagene for å hjelpe kvinner som rammes.
​
Hva må til for å delta i studien?
Du må være gravid mellom uke 12-21 (Endret), og har ikke utviklet bekkenleddsmerter i dette svangerskapet. MERK, du kan bli med på undersøkelsen selv om du har smerter i bekkenet, testene vil vise om du kan være med i studien eller ikke. (Endret) Det spiller ingen rolle om du har hatt bekkensmerter i tidligere svangerskap. Du har ikke sykdommen fibromyalgi og du må beherske norsk muntlig og skriftlig.
​
​Ansvarlig for studien
Naprapat Stina Lilje ved Lund universitet i Sverige er ansvarlig forsker. Resultatene i denne studien vil bli brukt til videre forskning på manuell behandling av gravide. Ved spørsmål om selve studien kan hun kontaktes på e-post.

Tren med Naprapat
1800,- for program og 3 gjennomføringer
​
Samarbeidspartnere
Det er mange faktorer som spiller inn, slik det er ellers i livet også, derfor har jeg tilknyttet meg utvalgte samarbeidspartnere ved min klinikk i Ilsvika, som kompletterer naprapatien på ulike måter for å gi deg som kunde et helhetlig tilbud. Sammen utfyller og inspirerer vi hverandre!
Vi jobber hele tiden med å utvikle vår kompetanse, og ønsker å hjelpe deg der du `er`, sett ut i fra egne forutsetninger, ønsker og mål for besøket ditt hos oss!


YOGA MED KRISTIN
2024:
8 ukers kurs
Pris 2000,-
Ved Trondheim Naprapati Mellomila 85A med Yoga lærer Kristin Larsen.
Har du spørsmål eller ønsker å melde deg på ? Send mail direkte til kristin.larsen@ntebb.no eller tlf/ SMS til 938 31 981
Bindende påmelding, liten trygg gruppe.
​
Deva Yoga - Send interessepåmelding, ikke bindende.
Myk Yoga med mye fokus på pust og tilstedeværelse. Hvordan lære seg å kjenne etter i egen kropp? Deva yoga er spesielt tilrettelagt for muskel og skjelettplager, og kronisk smerte. Det blir lagt stor vekt på pusten og dens betydning. Dette vil gi fornyet energi, en mykere kropp og bedre din søvnkvalitet. Dette passer for deg som er helt ny, eller har prøvd litt Yoga tidligere. Om du føler stivhet i muskler og skjelett, og plages med vond rygg og bekken.
​
​
Rolig Yoga
Mandager Kl. 18.15 - 19.30 fra 12.Februar.
I mindfull yoga legger jeg stor vekt på pusten og dens viktige betydning for å finne ro i kroppen og hodet.
Jeg bruker kjente yoga stillinger men med ekstra oppmerksomhet på hvordan, hvor dypt du kjenner at du kan gå og hva som passer for din kropp akkurat denne dagen.
Jeg starter alltid med oppmerksomhet på pusten. Vi gjør myke øvelser liggende før vi kommer opp til stående og Solhilsen. Vi kjenner på styrke, smidighet og balanse. Ned til sittende og liggende øvelser før hvile i Savasana.
​
Dette er yoga alle kan være med på og hvor du lærer deg til å kjenne etter i din egen kropp. Kristin har mange års erfaring i å veilede i yoga og brenner for å hjelpe hvert enkelt menneske til å finne ut hva som er best for en selv.
​
- Syns du der er vanskelig å `finne pusten` og puste dypt ned i magen? Du er IKKE alene!
​
Nyhet : Nå kan du booke Kristin for 1-1 pusteveiledningstimer!
Ta kontakt direkte til henne.
​
HJERTELIG VELKOMMEN!
Den gode samtale
Gjennom bevisste spørsmål, undring, refleksjon, og oppmerksomt nærvær avdekkes lag for lag av livet og hva det har av innhold.
Ved denne bevisstheten endres tankemønster, for vi kan aldri løse et problem med de samme tankene som skapte problemet.
Den gode samtale legger vekt på oppmerksomt nærvær for å få frem bevisstheten om at et hvert menneske har i seg viten om hva som er godt for det.
Helhetsveiledning ivaretar sosiale, mentale, og åndelige sider ved ved mennesket.
Kontakt Heidi direkte for å avtale en tid som passer, hun har hjemmekontor på Byåsen, Trondheim.
Timer ved klinikken kan tilbys etter avtale.
Den gode samtale v/ Heidi Arnevik:
E-post: arnevik@gmail.com / Mob: 98 60 90 45